Julefruktkake


"Hvor mange gamle minner og hvor mange henslumrende sympatier vekker ikke julen til live!"

(Charles Dickens)

Her har du en klassisk, engelsk fruktkake - svært saftig, holdbar og god, og fullstappet med tørket frukt, krydder og nøtter. Kaken får ekstra god smak av at frukten skal trekke i konjakk i et døgn før kaken lages. Og ikke nok med det - kaken skal i tillegg dynkes godt med rom etter at den er stekt! Smile  Kaken passer perfekt ved juletider, men det er faktisk lov å teste den ut på andre tider av året også.

Se også oppskrift på "Christmas Cake" og "Earl Grey fruktkake".

Julefruktkake
Ingredienser

2 dl rosiner
2,5 dl korinter
2,5 dl lyse sultanarosiner
1 dl aprikos i terninger
1 dl pistasjnøtter eller mandler
1 dl konjakk
180 g smør
180 g brunt sukker
3 store egg
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
0,5 ts nellik
0,5 ts muskat
1 ts kanel
220 g hvetemel

Dynking:
0,5 - 1 dl brun rom

Fremgangsmåte

Bland tørket frukt og grovt hakkede nøtter med konjakk. La dette stå og trekke i 1 døgn.

Pisk sammen mykt smør og brunt sukker. Pisk inn ett egg om gangen og deretter vaniljeessens. Sikt sammen bakepulver, krydder og hvetemel. Rør dette i deigen. Ha til slutt i frukt-, nøtte- og konjakkblandingen og rør til alt er godt blandet.

Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i 1 time og 45 minutter (dekk eventuelt over kaken med et stykke matpapir den siste halvtimen, dersom du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen).

Dynk den ferdigstekte kaken med rom mens den fortsatt er varm. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Tips

"Julefruktkake" er holdbar lenge dersom den pakkes inn i plast og med aluminiumsfolie rundt. Kaken kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Stikkord

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.