Julesmåkaker


Disse "Julesmåkakene" er kjempegode mørdeigskaker som drysses med sukker og kanel.

Julesmåkaker
Ingredienser

175 g smør
125 g sukker
1 egg
0,5 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel

Pynt:
sukker
kanel

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør sammen med sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn egget. Sikt i de tørre ingrediensene og elt deigen lett sammen til en jevn mørdeig.

Form deigen til ruller på ca 4 cm i diameter. Sett rullene kjølig til de stivner.

Skjær rullene i tynne skiver med en skarp kniv. Legg skivene på stekeplater som er dekket med bakepapir. Dryss over sukker og kanel på hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 190°C i 10-12 min, eller til de er gyldne. Avkjøl kakene på rist.

Tips

"Julesmåkaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Tyske skiver" og "Mørdeigsskiver".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.