Kaffekake med sjokolade og nøtter

Kaffekake med sjokolade og nøtter
Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
3 store egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts kaffepulver
1 dl varmt vann
100 g kokesjokolade
100 g mandler
2 ss hvetemel

Fremgangsmåte

Start med å løse opp kaffepulver i kokende vann. Avkjøl.

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland inn i deigen. Rør i avkjølt kaffe. Hakk kokesjokoladen og mandlene og bland dette med 2 ss hvetemel. Ha det deretter i kakedeigen.

Fyll deigen i en smurt brødform (2 liter), hjerteform eller rund form (22 cm i diameter). Ha bakepapir i bunnen av formen.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 50-60 min hvis du bruker brødform eller 30-40 min hvis du bruker hjerteform eller rund form (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig hvelves ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Kaken er kjempefin å fryse.

Mandlene kan byttes ut med hasselnøtter eller valnøtter.

Se også oppskrift på "Formkake med sjokolade og nøtter".

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.