Kake med spennende smak

Kake med spennende smak
Ingredienser

150 g smør
1 egg
7,5 dl kulturmelk
7,5 dl sukker
4 ss tyttebærsyltetøy
1 ss natron
3 ts nellik
3 ts kanel
10 dl hvetemel

Pynt:
rosiner
hakkede mandler

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland sammen lettpisket egg og surmelk. Rør i sukker, smeltet smør og syltetøy. Ha deretter i natron, nellik, kanel, og til slutt melet. Rør godt med stålvisp eller elektrisk håndmikser til deigen er jevn og klumpfri.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over hakkede mandler og rosiner.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 35 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Kaken er flott å fryse!

For en sjokoladekakevariant av denne kaken, se oppskrift på "Sjokoladekake med marmelade".

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.