Karamelliserte epler (Caramel Apples)

Sunne, gode epler dyppes i nydelig karamellsaus. Perfekt til kveldskosen.. Smile

Ønsker dere en herlig fredagskveld!

Karamelliserte epler (Caramel Apples)
Ingredienser

8 røde epler

Karamellsaus:
2,5 dl kremfløte
2 dl lys sirup
120 g smør
2,5 dl brunt sukker (demerara)
1 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Vask eplene. Stikk en pinne godt inn i hvert eple (se tips).

Til karamellsausen has alle ingredienser i en tykkbunnet kjele. La dette stå og småkoke under stadig omrøring til du får en blank, brun og tyktflytende karamellsaus.

Dypp eplene godt ned i sausen og snurr rundt så de blir helt dekket. Sett eplene på dessertskåler. Pynt eventuelt pinnen med et pyntebånd og server karamelleplene nylagede!

Tips

Pinner fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker (spør etter trepinner eller grillpinner) eller se etter lollipop-pinner i butikker som selger kakepynteutstyr.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.