Konfektkake med jordbær

Konfektkake med jordbær
Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
200 g mørk kokesjokolade (se tips)
200 g smør
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Glasur:
150 g mørk kokesjokolade (se tips)
3/4 dl kremfløte

Pynt:
jordbær

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt til glasuren er lunken.

Dypp jordbærene til pynt i sjokoladen og sett dem på et stykke matpapir. Smør resten av glasuren jevnt over hele kaken. Det er mye glasur, og det er meningen å smøre litt og litt på kaken av gangen og la den lunkne glasuren trekke inn i kaken.

Pynt med de sjokoladedyppede jordbærene.

Tips

Bruk gjerne kokesjokolade med ekstra høyt kakaoinnhold (70%) i denne kaken. Jo bedre kvalitet på sjokoladen - jo deiligere kake!

NB! Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.