Konfektkaker (Julecookies)

Konfektkaker – verdens beste julekaker mener mange.

Disse konfektkakene lages med hasselnøtter og sjokolade, og er alltid blant de mest populære på småkakefatet.

De er så gode og enkle å lage, så doble gjerne porsjonen! De holder seg gode lenge i en tett kakeboks og kan også fryses. Du kan variere kjeksene ved å bytte kokesjokoladen med melkesjokolade. Hasselnøttene kan byttes ut med mandler eller andre type nøtter. 

Oppskriften gir ca. 40 kaker.

 

Ingredienser: 

♥ 175 g smør
♥ 175 g sukker
♥ 1 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 75 g hasselnøtter
 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt sammen mel og bakepulver, og bland inn i deigen. Ha i fint hakket kokesjokolade og finhakkede hasselnøtter.

Sett små topper av deigen med to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand mellom kakene, for kakene skal flyte litt utover under stekingen.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kakene skal være lett gylne i kantene.

Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

 

 

Dette er småkaker som alle liker! 

 

 

 

Tips: 

♥ Du kan variere kjeksene ved å bytte kokesjokoladen med melkesjokolade. Hasselnøttene kan byttes ut med mandler eller andre typer nøtter.

♥ Konfektkaker oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.

 

 

Kos deg med kjempegode Konfektkaker!  😍

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Konfektkaker (Julecookies)
Ingredienser

♥ 175 g smør
♥ 175 g sukker
♥ 1 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 75 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt sammen mel og bakepulver, og bland inn i deigen. Ha i fint hakket kokesjokolade og finhakkede hasselnøtter.

Sett små topper av deigen med to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand mellom kakene, for kakene skal flyte litt utover under stekingen. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kakene skal være lett gylne i kantene. Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

♥ Du kan variere kjeksene ved å bytte kokesjokoladen med melkesjokolade. Hasselnøttene kan byttes ut med mandler eller andre typer nøtter.

♥ Konfektkaker oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.