Konjakksvisker på nøttebunn

Konjakksvisker på nøttebunn
Ingredienser

Nøttebunn:
100 g mandler
100 g hasselnøtter
100 g melis
4 eggehviter
50 g sukker

Pynt:
3 dl kremfløte
1-2 ts vaniljesukker
200 g svisker
0,5 dl konjakk

Fremgangsmåte

Ha mandler, hasselnøtter og melis i en food processor og mal det hele sammen. Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs. Vend i nøtteblandingen.

Ha bakepapir på en stekeplate og bre deigen utover i et centimetertykt lag. Stek midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min. Avkjøl kaken og del den opp i passe store serveringsstykker.

Ha sviskene i en kjele. Ha i vann så det står halvveis opp på sviskene og kok forsiktig i et par minutter, så sviskene blir møre. Hell av vannet og bland i konjakken. La de varme sviskene stå og avkjøles slik at konjakken trekker godt inn i dem.

Rett før servering piskes kremfløten til krem. Smak kremen til med litt vaniljesukker. Fordel krem og noen konjakksvisker på toppen av hver kake.
Enjoy!

Tips

Det går fint å lage nøttebunnen kvelden i forveien. Del kaken opp i serveringsstykker og oppbevar dem godt innpakket i plast, så de ikke blir tørre. Nøttebunnene kan også fryses og de tiner raskt.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.