Korintkake

Korintkake
Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
4 egg
2,5 ts bakepulver
1 ts kardemomme
240 g hvetemel
125 g korinter

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland de tørre ingrediensene og korinter. Ha dette så i smørkremen. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en godt smurt, avlang brødform (1,5 liter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i ca 45 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken et par minutter i formen før den forsiktig løsnes fra formen med en skarp kniv og hvelves ut. Dra av bakepapiret og la kaken bli helt avkjølt på rist.

Tips

125 g korinter tilsvarer 1 pk. Du kan bruke hakkede rosiner i stedet.

"Korintkake" egner seg godt til frysing.

Se også oppskrift på "Engelsk korintkake".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.