Krydderkake med aprikos


Her har du en fantastisk god og saftig krydderkake, som definitivt får "det lille ekstra" ved at den pensles med aprikossyltetøy og dekkes med mandelflarn rett etter steking.

Krydderkake med aprikos
Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
4 store egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts allehånde
1 ts kanel
1 ts nellik

Pynt:
3 ss aprikossyltetøy
mandelflarn

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og rør inn i deigen.

Fordel deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 1 time (sjekk med en kakenål, for det kan hende at du må steke kaken littegrann lenger). Avkjøl kaken noen minutter i formen. Løsne den så fra formen med en skarp kniv og hvelv den forsiktig ut av formen.

Smør aprikossyltetøy på toppen av den fortsatt lunkne kaken. Dryss over mandelflarn og klem de til kaken, slik at de fester seg i syltetøyet. Avkjøl kaken helt før den skjæres opp i skiver.

Tips

"Krydderkake med aprikos" kan fryses.

Kakekategori
Sesong

1 comment

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.