Krydderkake med tyttebær

Krydderkake med tyttebær
Ingredienser

3 egg
300 g sukker
150 g smør
2,5 dl seterrømme
2 ts ingefær
2 ts kanel
1 ts nellik
2 ts bakepulver
200 g hvetemel
2 dl tyttebær

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt og avkjøl smøret. Visp smøret i eggedosisen sammen med rømmen. Sikt sammen de tørre ingriensene. Bland tyttebærene med 2 ss av det tørre, slik at de blir godt dekket med mel (se tips). Ha resten av det tørre i deigen og rør til den er jevn og klumpfri (bruk gjerne en stålvisp). Vend i de melete tyttebærene til slutt.

Ha deigen i en godt smurt og strødd formkakeform eller brødform som rommer 2 liter.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 1 time. Sjekk med kakenål at kaken er helt stekt, steketiden avhenger av type form du bruker. Avkjøl kaken i et par minutter i formen før du forsiktig hvelver den ut av formen.

Tips

Å blande tyttebærene med mel forhindrer at de synker til bunns i kaken under stekingen. Dersom du bruker frosne tyttebær, bør de vendes inn i deigen i frossen tilstand.

Krydderkaken kan fryses.

Se også oppskrift på "Krydderkake med tyttebærsyltetøy".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.