Lureboller

Lureboller
Ingredienser

50 g gjær
2 dl melk
150 g mykt smør
0,5 dl sukker
6-7 dl hvetemel

Fyll:
100 g mykt smør
0,5 dl sukker
1 ss vaniljesukker

Pensling:
1 egg

Pynt:
papirformer
melisdryss

Fremgangsmåte

Løs opp gjæren i lunken melk. Bland i sukker og mykt smør. Kna inn hvetemel (spar noe til utbakingen). La deigen heve i 10 min.

Rør imens sammen ingrediensene til fyllet. Sett muffinsformer av papir utover på to stekeplater.

Del deigen i to deler. Kjevle hver del utover til avlange leiver (bruk litt ekstra mel til utbakingen). Skjær hver leiv i 15 firkanter. Legg en liten klatt med fyll i midten og brett kantene over fyllet. Klem til skjøtene slik at du får små, runde boller. Legg disse i muffinsformene.

Hev bollene lunt i 1,5 time (se tips).

Pensle over de hevede bollene med sammenvispet egg. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl. Sikt over litt melis før servering.

Tips

Det er riktig at gjærdeigen først bare skal heve i 10 min før utbakingen og deretter i 1,5 time.

"Lureboller" er fine å fryse uten melisdryss. Gi de tinte bollene et lite melisdryss, og de ser ut som nybakte!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.