Madonnakake

Madonnakake
Ingredienser

Mørdeigsbunn:
150 g hvetemel
50 g melis
1 ts vaniljesukker
100 g smør
1 eggeplomme

Fromasj:
160 g cottage cheese
130 g melis
3 eggeplommer
1 ss sitronsaft
1 ts vaniljesukker
6 dl kremfløte
9 plater gelatin

Bringebærlokk:
250 g fryste bringebær (gjerne opptint)
1 pk bringebærgelé
2,5 dl vann/saft fra bringebærene

Fremgangsmåte

Bland det tørre til mørdeigen i en bakebolle. Smuldre i smøret. Tilsett eggeplommen og kna sammen deigen.

Smør bunnen på en rund kakeform (26 cm i diameter) (se tips). Trykk deigen ned i formen med fingrene til du får en jevn bunn (se tips). Prikk bunnen med en gaffel. Stek bunnen midt i ovnen ved 180°C i ca 25 min til den er gylden.

Press cottage cheese igjennom en sikt. Ha cottage cheesen i en bolle og tilsett melis, vaniljesukker, eggeplommer og sitronsaft. Pisk blandingen jevn. Pisk kremfløten til krem og vend inn i cottage cheese-blandingen. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet fra gelatinplatene og smelt dem i en liten kjele på svak varme. Avkjøl noe og rør gelatinen så inn i fyllet litt og litt. Bland godt og hell fyllet over i formen. Jevn til overflaten og sett formen noen timer i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.

Tin bringebærene (enten i en liten kjele eller i mikro). Sil vekk saften til bruk i geléen og legg bringebærene oppå fromasjen. Mål opp 2,5 dl bringebærsaft og vann. Gi dette et oppkok. Rør i gelépulveret til det er helt oppløst. Avkjøl til geléen er kald, men ikke stivnet. Hell geléen forsiktig over bringebærene. Sett formen tilbake i kjøleskapet til geléen har stivnet.

Tips

Bruk gjerne en kakeform som er kombinert med kakefat (se bildet), da slipper du problemet med å flytte kaken etter at den er stekt. Har du ikke en slik kakeform, bør du ha bakepapir i bunnen av formen. Vær forberedt på at det likevel kan bli vanskelig å flytte kaken over på et fat. Sett da bunnen av kakeformen rett på fatet. Det blir ikke fullt så fint, men det duger.

Det går lett å jevne til den ustekte mørdeigsbunnen hvis du stryker over deigen med baksiden av en spiseskje.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.