Mandelkake med appelsinkrem

Mandelkake med appelsinkrem
Ingredienser

Mandelkake:
200 g skåldede mandler
4 dl melis
5 eggehviter

Appelsinkrem:
5 eggeplommer
1,5 dl sukker
2 dl kremfløte
2 ts potetmel
50 g smør
revet skall av 1 appelsin

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Mal mandlene og bland med melis. Vend i de stivpiskede eggehvitene.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pisk sammen eggeplommer, kremfløte, sukker og potetmel i en tykkbunnet kjele (ikke aluminium). Kok opp under stadig pisking til kremen blir tykk og porøs. Ta kjelen av platen. Tilsett smør i klatter og pisk kremen kald. Rør inn revet appelsinskall. La kremen stå i kjøleskapet til den har tykk konsistens.

Bre appelsinkremen jevnt over mandelkaken. Pynt kaken eventuelt med sølvkuler eller revet appelsinskall.

Tips

Kaken holder seg i mange dager i kjøleskapet. Den kan fryses med kremen. Kaken smaker best godt avkjølt.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.