Mandelmusslor

Mandelmusslor
Ingredienser

2 dl mandler
5 bittermandler (se tips)
200 g smør
1,5 dl sukker
1 egg
4 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Skåld mandlene og tørk dem godt. Mal dem i mandelkvern.

Pisk romtemperert smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Rør inn mandlene og det meste av melet. Ta deigen på bakebordet og arbeid inn resten av melet. Legg deigen i en plastikpose og sett i kjøleskapet over natten.

Pensle små runde eller avlange sandkakeformer med smeltet smør. Del deigen opp i ca 50 jevnstore biter. Trykk en deigbit ut i hver form.

Stek ved 200°C i ca 10 min. Hvelves forsiktig ut av formene mens de fortsatt er varme.

Tips

Bittermandler fås kjøpt i enkelte store matvarebutikker og delikatessebutikker. Bittermandlene kan sløyfes helt eller byttes ut med 2-3 dråper mandelessens.

Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Sandkaker" og "Sandkaker (med skåldede mandler)".

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.