Matkake

Matkake
Ingredienser

4 egg
4 dl sukker
200 g smør
2,5 dl melk
3 ts bakepulver
6,5 dl hvetemel
evtl noen dråper mandelessens

Pynt:
kanel
sukker

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Ha i smeltet smør og melk. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i (bruk en stålvisp slik at klumpene fjernes raskt). Rør eventuelt i noen dråper mandelessens til slutt (se tips).

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Strø på kanel og sukker. Stek kaken ved 200°C i 25-30 min på nederste rille (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken en stund i formen. Løft den deretter ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Jeg synes noen dråper mandelessens (ca 10 stk) gir god smak på kaken.

"Matkake" kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.