Mintkake

Mintkake
Ingredienser

Kakebunn:
3 store egg
2 dl sukker
2 ss pulverkaffe
4 ss kokende vann
2,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver

Fyll:
1,5 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
10 stk After Eight

Pynt:
2,5 dl kremfløte
After Eight (plater og kuler)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Løs opp kaffepulver i kokende vann. Pisk den varme kaffen inn i eggedosisen. Sikt mel og bakepulver og vend forsiktig inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 35 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner. (Dynk kakebunnene med litt kald kaffe hvis du vil.)

Pisk kremfløten til fyllet og smaksett den med vaniljesukker og After Eight som er hakket opp i små biter. Ha kremen mellom kakebunnene.

Pisk resten av kremfløten og dekk hele kaken med kremen. Pynt kaken med After Eight.

Tips

Kaken kan godt stå i et par timer i kjøleskapet og trekke frem til servering, men smaker best samme dag den er fylt.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.