Muffinsboller med eple

Muffinsboller med eple
Ingredienser

25 g gjær
2,5 dl melk
0,5 dl sukker
0,5 ts kardemomme
1 egg
75 g smør
6 dl hvetemel

Fyll:
2 epler
1 ts kanel
2 ss sukker

Pensling:
1 egg + litt melk

Fremgangsmåte

Løs opp gjæren i lunken melk. Tilsett sukker, kardemomme, egget og mykt smør i klatter. Ha i melet og arbeid sammen til en løs deig (se tips). Hev i 30-40 min.

Skrell eplene og del i båter. Ha dem i en pose med sukker og kanel. Bland godt sammen.

Del deigen opp i emner. Trill til boller og legg dem i store muffinsformer. Bollene skal fylle drøyt halvparten av formene. Stikk noen eplebiter i hver muffinsbolle. Etterhev bollene i 30 min.

Når bollene har hevet, dyttes eplebitene ned i bollene igjen. Pensle over med litt egg som er pisket sammen med en skvett melk. Strø over det som er igjen av kanel- og sukkerblandingen.

Stekes nederst i ovnen ved 200°C i ca 15 min.

Tips

Dette blir en nokså løs deig. I og med at bollene stekes i muffinsformer, vil de holde formen uansett. Du kan eventuelt bruke litt ekstra mel når du triller ut bollene.

Muffinsbollene kan fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.