Peanøttkonfekt

Peanøttkonfekt
Ingredienser

100 g lys kokesjokolade
15 g delfiafett
75 g saltede peanøtter (se tips)
75 g rosiner

Pynt:
små konfektformer

Fremgangsmåte

Smelt delfiafett og kokesjokoladen i en liten kjele på svak varme eller i en liten bolle over vannbad. Rør inn peanøtter og rosiner.

Sett konfektformene utover på et brett e.l. som passer i kjøleskapet. Fordel sjokoladeblandingen i konfektformene ved hjelp av to teskjeer. Sett brettet med formene kaldt til konfekten har stivnet.

Oppbevar konfekten i kjølig i en liten kakeboks med matpapir mellom lagene.

Tips

Jeg synes at "Peanøttkonfekt" smaker aller best med saltede peanøtter, fordi dette gir en god kontrast til de søte rosinene og sjokoladen. -Men dette er selvsagt en smaksak! Ønsker du mindre saltsmak, kan du skylle peanøttene i litt vann og tørke dem i et hånkle etterpå. Eller du kan kjøpe usaltede peanøtter (fås som regel kjøpt med skall).

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.