Rabarbra- og stikkelsbærpai med kokos

Rabarbra og stikkelsbær har noe av den samme syrlige smaken, og passer derfor også godt sammen i kaker. Denne smuldrepaien inneholder i tillegg kokos, og er svært lett å lage og kjempegod!

Rabarbra- og stikkelsbærpai med kokos
Ingredienser

750 g rabarbrabiter og stikkelsbær (se tips)
120 g sukker
1 ss potetmel

Smuldredeig:
60 g hvetemel
125 g kokos
85 g sukker
125 g smør
1 egg

Fremgangsmåte

Fordel rensede stikkelsbær og rabarbrabiter i en godt smurt paiform eller ildfast form (se tips). Bland sammen sukker og potetmel. Dryss blandingen over bærene og rabarbraen i formen.

Bland mel, kokos og sukker i en bolle. Hell over smeltet smør og sammenpisket egg. Bland deigen raskt sammen og bruk hendene til å smuldre den over stikkelsbærene og rabarbraen i formen.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 45-50 minutter

Tips

Bruk en rund form som er 26-28 cm i diameter eller en firkantet form som er 20 x 30 cm.

Forholdet mellom rabarbra og stikkelsbær er ikke så nøye, men vekten bør være ca 750 g til sammen. I kaken på bildet er det brukt røde stikkelsbær, men du kan godt bruke grønne. Du kan også bruke bare rabarbrabiter eller bare stikkelsbær.

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.