Rabarbrapai med mandler

Her har du en lekker rabarbrapai med et spesielt deilig fyll og UTSØKT smak!

 

 

Serveres gjerne nystekt med vaniljesaus eller myk vaniljeis!

 

 

Ingredienser: 

Paibunn:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 150 g smør
♥ 3 ss vann

Fyll:
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss hvetemel
♥ 3 dl rabarbra i terninger
♥ 50 g smør
♥ 40 g mandler

 

Fremgangsmåte: 

Paibunn: 

Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)

Trykk ca 3/4 av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter).

Prikk bunnen med en gaffel og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (dette forhindrer at deigen langsmed kanten på formen sklir nedover under forstekingen).

Stek paibunnen nederst i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og fjern folien forsiktig.

 

 

Fyll: 

Til fyllet piskes egg og sukker luftig. Smelt og avkjøl smøret. Rør inn i eggedosisen.

 

 

Bland rabarbra oppdelt i terninger med hvetemelet.

 

 

Vend dette inn i fyllet sammen med fint hakkede mandler.

 

 

Hell blandingen i paiformen.

 

 

Trill ut resten av deigen til tynne deigremser. Lag gittermønster oppå kaken.

 

 

Stek kaken ferdig midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter til.

La kaken avkjøles i kjøleskapet i noen timer før servering. 

 

 

Denne rabarbrapaien er fantastisk god! 
 

 

Tips: 

♥ Fyllet vil være nokså løst når kaken er nystekt. La kaken avkjøles i minst noen timer (og eventuelt over natten), så blir fyllet litt fastere. 

 

 

Utrolig nydelig rabarbrapai! 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rabarbrapai med mandler
Ingredienser

Paibunn:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 150 g smør
♥ 3 ss vann

Fyll:
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss hvetemel
♥ 3 dl rabarbra i terninger
♥ 50 g smør
♥ 40 g mandler

Fremgangsmåte

Paibunn: 
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)

Trykk ca 3/4 av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter).

Prikk bunnen med en gaffel og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (dette forhindrer at deigen langsmed kanten på formen sklir nedover under forstekingen).

Stek paibunnen nederst i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og fjern folien forsiktig.

Fyll: 
Til fyllet piskes egg og sukker luftig. Smelt og avkjøl smøret. Rør inn i eggedosisen. Bland rabarbra oppdelt i terninger med hvetemelet og vend inn i fyllet sammen med fint hakkede mandler. Hell blandingen i paiformen.

Trill ut resten av deigen til tynne deigremser. Lag gittermønster oppå kaken.

Stek kaken ferdig midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter til. La kaken avkjøles i kjøleskapet i noen timer før servering. 

Tips

Fyllet vil være nokså løst når kaken er nystekt. La kaken avkjøles i minst noen timer (og eventuelt over natten), så blir fyllet litt fastere. 

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.