Rik fruktkake


En fantastisk god fruktkake - rik på tørket frukt og nøtter!

Rik fruktkake
Ingredienser

150 g smør
150 g sukker
3 egg
1 ts bakepulver
200 g hvetemel
2 dl appelsinjuice
100 g rosiner
100 g cocktailbær
150 g aprikoser
100 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Ha rosiner, cocktailbær, oppdelte aprikoser og hakkede hasselnøtter i en bolle. Hell over appelsinjuice og la stå i minst 2 timer, slik at juicen får trekke godt inn i frukten.

Bland frukten med 2 ss av hvetemelet (dette forhindrer at frukten synker til bunns i kaken under stekingen).

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland resten av melet og bakepulver og rør inn i deigen. Vend i fruktblandingen.

Ha deigen i en godt smurt og strødd formkakeform (2 liter). Stek kaken nederst i ovnen ved 150°C i 1,5 - 2 timer.

Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig hvelves ut.

Tips

"Rik fruktkake" er holdbar om den pakkes godt inn i plast. Den er kjempefin å fryse.

Se også oppskrift på flere andre fruktkaker på detsoteliv.no, for eksempel "Engelsk fruktkake", "Fruktkake med appelsinjuice" og "Fruktkake med nøtter".

Kakekategori
Sesong
Stikkord

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.