Romtrøfler

Her har du NYYYDELIGE "Romtrøfler", som er myke og mektige og har fantastisk smak av mørk sjokolade og rom! Dessuten er de kjempelette å lage.

"Romtrøflene" kan rulles i melis eller i kakao. Oppskriften gir 25 stk.

 

Romtrøfler
Ingredienser

1 dl kremfløte
250 g mørk sjokolade
0,5 dl mørk rom

Pynt:
melis eller kakao

Fremgangsmåte

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør deretter inn rom.

Ha kjelen i kjøleskapet over natten. Sjokolademassen skal da ha stivnet. Trill kuler av sjokolademassen med hendene (dette er littegrann klissete) og rull kulene i melis eller kakao. Sett kulene i kjøleskapet til de har stivnet.

Tips

"Romtrøfler" oppbevares i kjøleskapet i en liten boks med matpapir mellom lagene. Rull dem eventuelt på nytt i melis eller i kakao rett før servering.

Variasjon: Mørk rom kan byttes ut lys rom eller hvilken som helst annen alkohol som du liker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.