Rosekaker med vanilje

Rosekaker med vanilje
Ingredienser

2 store egg
1,5 dl sukker
150 g smør
2 ts vaniljeessens
1 vaniljestang
1 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret og vend i sammen med vaniljeessens og frø fra vaniljestangen. Sikt mel og bakepulver og bland i til slutt til en jevn deig.

Spray formen godt med formfett og fordel deigen i formene (se tips). Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min. Avkjøl kakene litt i formen før de forsiktig hvelves ut.

Serveres nystekte, gjerne med litt melisdryss og noen bær ved siden av.

Tips

Oppskriften gir som sagt 6 stk små formkaker. Det går også an å bruke store, amerikanske muffinsformer. Eller du kan lage en vanlig formkake (bruk da form som rommer 1,5 liter), men da må du senke temperaturen til 180°C og steke kaken i ca 35-40 min.

Kakene smaker best nystekte, myke og varme. Litt vaniljeis eller vaniljesaus i tillegg til noen bær ved siden av er også veldig godt!

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.