Setervafler med rømme og fløte

"Setervafler" er luksuriøse, deilige, sprø vafler, som lages med både seterrømme og kremfløte i deigen.

Oppskriften gir 7-8 plater.

Setervafler med rømme og fløte
Ingredienser

2 dl seterrømme
2 dl kremfløte
0,5 ts bakepulver
3 dl hvetemel
3 ss sukker
3 ss kaldt vann

Litt smør til stekingen.

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene med en stålvisp. La deigen stå og svelle i 15 min.

Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk ca 2 ss deig pr plate (se tips). Avkjøl vaflene på rist.

Tips

Vaffeldeigen skal være nokså fast i konsistensen. Den vil flyte utover når du presser sammen vaffeljernet under stekingen.

Vaflene smaker best nysteke, gjerne sammen med seterrømme og syltetøy.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.