Sitroniskake

Sitroniskake
Ingredienser

1 ferdigkjøpt marengsbunn (20 cm i diameter)

Sitronis:
2 eggeplommer
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 sitron
2 dl rømme
2,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Sett marengsbunnen på et fat som tåler å være i fryseren. Fest ringen til en kakeform (20 cm i diameter) godt rundt marengsbunnen.

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk i vaniljesukkeret. Riv skallet av sitronen og press ut saften (det skal bli ca 0,5 dl sitronsaft). Ha dette også i eggedosisen. Vend inn rømmen. Pisk kremfløten til krem og bland i til slutt. Rør godt med en stålvisp, slik at blandingen blir jevn, luftig og klumpfri.

Hell isblandingen over marengsbunnen i formen. Sett fatet i fryseren i minst 4 timer, til isen er frossen. Fjern kakeringen og pynt kaken.

Tips

Marengsbunn fås kjøpt blant annet på ICA og ICA Maxi. Du kan også lage din egen marengsbunn (se oppskrift på detsoteliv.no), men pass på at du ikke lager den større enn 20 cm i diameter.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.