Sjokoladeformkake

Sjokoladeformkake
Ingredienser

125 g smør
2 dl sukker
2 egg
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
150 g hvetemel
1 dl melk

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Vend i sammen med melken. Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få alt godt blandet.

Ha deigen i en smurt og strødd form som rommer 1,5 liter. Ha gjerne et stykke bakepapir i bunnen av formen dersom du bruker brødform som på bildet, for da er det ekstra lett å få kaken ut av formen etter at den er stekt.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). La kaken stå noen minutter i formen før den forsiktig hvelves ut av formen og avkjøles helt.

Tips

Oppskriften er hentet fra Ingrid Espelids bok "Helt enkelt baking" (Gyldendal forlag, 2005). I denne boken heter kaken "Formkake med kakao", og som rett er står det under kaketittelen: "Dette er en kake som alltid blir vellykket!".

Kaken kan fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.