Sjokoladekake i langpanne med nøtter og rosiner

Her har du en veldig god oppskrift på sjokoladekake i stor langpanne med hasselnøtter og rosiner.

Kaken er også dekket med en helt spesielt god glasur!

Sjokoladekake i langpanne med nøtter og rosiner
Ingredienser

450 g sukker
300 g hvetemel
6 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
250 g smør
6 egg
200 g rosiner
200 g hasselnøtter

Glasur:
250 g smør
0,5 dl kaffe
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
500 g melis

Pynt:
ca 25 hasselnøtter
ca 100 rosiner

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland sukker, hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker i en stor bakebolle. Bland rosiner og grovt hakkede hasselnøtter i det tørre. Bland det avkjølte smøret med lett sammenvispede egg. Ha dette så i bakebollen og rør deigen godt sammen.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (se tips). Avkjøl kaken helt i formen.

Smelt smøret til glasuren. Bland i kaffe og resten av ingrediensene. Rør glasuren jevn og glatt. Avkjøl glasuren i romtemperatur til den har passe tykk smørekonsistens.

Bre sjokoladeglasuren over langpannekaken. La kaken stå til glasuren har stivnet noe (men ikke helt) før kaken deles opp i firkanter og eventuelt pyntes med en halv hasselnøtt og 2 rosiner på hver bit (se bildet). Sett bitene i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt.

Tips

Pass på at du rører ut alle melisklumper fra glasuren. Det er lurt å ha kjelen med glasur på helt svak varme når du rører den sammen, for da smelter melisen lettere. Men glasuren bør ikke nå kokepunktet.

Hvis du velger å pynte kakestykkene med nøtter og rosiner, er det lurt å gjøre dette før glasuren har stivnet helt, slik at pyntes festes bedre til glasuren.

Kaken bør ikke stekes for lenge, for da forsvinner den typiske myke konsistensen. Jeg pleier heller å steke dem slik at de virker bittelitt rå i midten og så sette hele langpannen med den stekte kaken i kjøleskapet til dagen etter. Da har kaken satt seg litt og stivnet. Så glaserer jeg, deler opp og pynter dagen etter.

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.