Sjokoladekake med tyttebær

Sjokoladekake med tyttebær
Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
60 g smør
50 g kokesjokolade
2 ss kaffe
1 ss kakao
1 stort egg
1 dl sukker
0,5 dl crème fraîche
0,5 dl tyttebærsyltetøy
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1,5 dl hvetemel

Fyll:
2,5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
2 dl kremfløte
2 dl tyttebær

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele sammen med kaffe. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og kakao og rør til alt har smeltet.

Pisk egget sammen med sukker. Rør i crème fraîche, tyttebærsyltetøy og den avkjølte sjokoladeblandingen. Bland mel, natron og vaniljesukker og vend i.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 30-40 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et kakefat.

Pisk kremfløten til krem og vend i vaniljekremen. Rør i tyttebær (men spar noen til pynt). Ha tyttebærkremen oppå sjokoladebunnen. Dryss over resten av tyttebærene til pynt.

Tips

Du kan lage sjokoladebunnen i forkant, men kaken smaker best samme dag den er dekket med krem.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.