Sjokolademums med Daim

Sjokolademums med Daim
Ingredienser

150 g smør
3 ss sterk kaffe
4 dl sukker
3 store egg
0,5 dl kakao
0,5 ts bakepulver
4 dl hvetemel

Pynt:
1 dobbel Daim

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor kjele. Ta kjelen av platen og rør i kaffe og sukker. Bland deretter i eggene, ett om gangen. Sikt sammen kakao, bakepulver og hvetemel og bland i til slutt.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35 min. Grovhakk Daim og strø den over kaken straks etter at den er tatt ut av ovnen. La kaken stå i formen til den er helt avkjølt.

Løft kaken ut av formen og del kaken opp i små firkanter (ca 5x5 cm).

Tips

Kakestykkene er fine å fryse.

Oppskriften er hentet fra den populære svenske kakeboken "Konditors bästa" (Albert Bonniers förlag, 2006).

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.