Sjokoladesmåkaker med partydryss

Sjokoladesmåkaker med partydryss
Ingredienser

1,5 dl malte mandler
2,5 dl hvetemel
1 dl sukker
1,5 ss kakao
1 ss vaniljesukker
150 g smør
1 eggeplomme

Pynt:
100 g lys kokesjokolade
kakestrøssel

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene. Smuldre i mykt smør. Ha i eggeplommen og kna deigen sammen.

Form deigen til ruller som er ca 4 cm i diameter. Sett dem i kjøleskapet i ca 1 time, til de har blitt faste.

Skjær rullene i skiver. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 12 min (se tips). Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikro. Smør en liten klatt sjokolade på hver kake og dryss over med kakestrøssel. Sett kakene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Når man steker småkaker med mørk deig kan det være litt vanskelig å se om kakene er ferdigstekte. Pass derfor på å ikke steke kakene for lenge.

Småkakene oppbevares i tettsluttet kakeboks som helst bør stå i kjøleskapet, slik at sjokoladepynten ikke smelter.

Se også oppskrift på "Sjokoladesmåkaker", "Sjokoladesmåkaker med nøttedryss", "Sjokoladesmåkaker med hasselnøtter" og "Sjokoladesmåkaker med valnøtter".

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.