Skånsk ostekake

"Skånsk ostekake" er en kjempegod, svensk spesialitet!! Kaken kalles også for "Ostekake fra Småland" og ligner på "Frödinge ostekake", som man kan få kjøpt i svenske matbutikker. Kaken har nærmest puddingaktig konsistens, er veldig rask å lage og smaker nydelig!!! Server den gjerne lunken sammen med litt rømme og bringebærsyltetøy. Se også oppskrift på "Svensk ostekake".

Skånsk ostekake
Ingredienser

6 egg
1 dl sukker
600 g cottage cheese (2 pk)
1 dl hvetemel
1 dl melk
1 dl matfløte
75 g mandler
20 dråper mandelessens

Servering:
rømme
bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i melk, fløte og mel. Visp ut alle klumper. Rør så inn cottage cheese og mandelessens. Skåld og finhakk mandlene og ha i til slutt.

Ha deigen i en godt smurt, ildfast form (15x25 cm som på bildet eller 20x20cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min. Avkjøl litt før servering.

Tips

Se også oppskriften på "Ostelapper", som har lignende smak som "Skånsk ostekake".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.