Smørkake med rosiner

Smørkake med rosiner
Ingredienser

100 g smør
150 g hvetemel
30 g gjær
1 egg

Smørkremfyll:
100 g sukker
100 g smør
1 ts vaniljesukker
100 g rosiner

Pynt:
egg til pensling
2 ss sukker
30 g finhakkede mandler

Fremgangsmåte

Smulde smør, mel og gjær godt sammen. Tilsett sammenpisket egg og kna sammen til en jevn deig.

Del deigen i to deler. Kjevle ut den ene delen og legg i bunnen på en liten, rund, smurt form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Trykk deigen ca 2 cm opp langs kanten av formen.

Til smørkremen piskes mykt smør og sukker luftig. Bland i vaniljesukker og rosiner. Bre smørkremen over deigen i formen.

Kjevle ut resten av deigen og legg over som et lokk. Ha et håndkle over formen og sett kaken et lunt sted til heving i ca 2 timer.

Pensle over med sammenvispet egg og dryss over sukker og finhakkede mandler.

Sett kaken på en stekeplate og stek nederst i ovnen ved 225°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

"Smørkake med rosiner" egner seg godt til frysing.

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.