Smørkranser

Smørkranser
Ingredienser

2 egg
250 g sukker
1 ts hornsalt
1 ts vaniljesukker
500 g hvetemel
250 g mykt smør

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker i 15 min, til skikkelig tykk og luftig eggedosis. Rør i hornsalt og vaniljesukker. Smuldre romtemperert smør i hvetemelet. Kna dette så inn i eggedosisen slik at du får en jevn deig. (Virker deigen for bløt, kan du ha den i kjøleskapet en liten stund.)

Trykk deigen gjennom en kjøttkvern med stjernetut. Kutt lengdene i mindre stykker på ca 8 cm, som formes til kranser på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. Avkjøles på rist.

Tips

"Smørkranser" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.