Smuldrepai med epler og svisker

Smuldrepai med epler og svisker
Ingredienser

4 epler
20 svisker
4 ss brunt sukker
1 appelsin
1 ts kanel

Smuledeig:
100 g hvetemel
100 g brunt sukker
100 g smør
50 g mandler

Fremgangsmåte

Skrell eplene og del i skiver. Skjær sviskene i biter. Bland sviskene og sukkeret med epleskivene og ha dette i en ildfast form (24 cm i diameter). Press saften av appelsinen og hell over. Dryss over kanel.

Til smuledeigen has mel, sukker og smør i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Bland med hakkede mandler.

Fordel smuledeigen over frukten i formen. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 35 min til kaken er gylden.

Serveres nystekt med vaniljesaus.

Tips

Ikke sløyf appelsinsaften. Den trekker inn i sviskene under stekingen og gjør dem myke og gode.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.