Superkaken


Her har du en dansk oppskrift på en marmorert formkake som rett og slett er helt SUPER!

Deigen røres sammen i en fart og kaken blir helt spesielt myk og saftig! Sjokoladeglasur på toppen er supergodt, men ikke nødvendig, for kaken er kjempegod i seg selv!!

Superkaken
Ingredienser

150 g smør
250 g sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
175 g hvetmel
3/4 dl melk
1/2 dl vann
- - -
2 ss kakao

Glasur:
1/2 dl kremfløte
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Pisk inn det avkjølte smøret. Sikt deretter i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt inn melk og vann (deigen er nokså tynn i konsistensen).

Ha bakepapir i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter). Hell ca halvparten av deigen i formen. Rør kakao inn i resten av deigen. Hell den mørke deigen over den lyse deigen i formen (dette vil gjøre at kaken blir marmorert).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 165°C i 1 time. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren kokes kremfløte opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn. Avkjøl i kjøleskapet til glasuren har passe smørekonsistens.

Bre sjokoladeglasur på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

Tips

"Superkaken" holder seg myk og saftig i flere dager dersom den pakkes inn i plast og oppbevares kjølig. Den kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.