Tyrkisk krydderkake (Baharatli kek)

 

Kjempegod, lettlaget tyrkisk krydderkake!

 

 

Det finnes så utrolig mange nydelige utenlandske kaker som jeg koser meg med å utforske hver gang jeg er på reise! Planene mine om en tur til spennende Istanbul til våren har allerede begynt å ta form:-).... og her har du "Baharatli kek" som er en tyrkisk krydderkake.

Nydelig smak av krydder, rosiner og valnøtter!

 

 

Ingrediensene skal bare røres raskt sammen så kaken er kjempelettvint å lage.

 

 

♥ Ingredienser:

2 dl vann
2 dl sukker
2 dl rosiner
100 g smør
0,5 ts muskat
1 ts nellik
1 ts kanel
4 dl hvetemel
3 ts bakepulver

Pynt:
valnøtter

 

♥  Fremgangsmåte:

Ha vann, sukker, rosiner og smør i en kjele. Gi det hele et oppkok og la blandingen småkoke i 3 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl.

Sikt mel, bakepulver og krydder. Rør dette inn i rosinblandingen.

Ha deigen i en liten brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Pynt på toppen med valnøtter. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 50-60 min, eller til kaken er helt gjennomstekt i midten.

 

 

♥ Tips:

♥ Merk at denne kaken ikke inneholder egg og får en litt kompakt konsistens. Det er slik den skal være!

♥ Oppskriften passer som nevnt til liten brødform som rommer 1 liter. Jeg lagde denne gangen kaken i en enda mindre form og fikk derfor litt ekstra deig til overs som jeg fylte i muffinsformer.

 

 

♥ Hvis du bruker en brødform i papp som jeg har gjort her, er det lurt å sette den i en vanlig brødform så kaken holder på fasongen under stekingen.

 

 

♥ Kaken er holdbar innpakket i plast, men er ekstra god helt nystekt, gjerne med en kopp varm te.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Tyrkisk krydderkake (Baharatli kek)
Ingredienser

2 dl vann
2 dl sukker
2 dl rosiner
100 g smør
0,5 ts muskat
1 ts nellik
1 ts kanel
4 dl hvetemel
3 ts bakepulver

Pynt:
valnøtter

Fremgangsmåte

Ha vann, sukker, rosiner og smør i en kjele. Gi det hele et oppkok og la blandingen småkoke i 3 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl.

Sikt mel, bakepulver og krydder. Rør dette inn i rosinblandingen.

Ha deigen i en liten brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Pynt på toppen med valnøtter.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 50-60 min, eller til kaken er helt gjennomstekt i midten.

Tips

♥ Merk at denne kaken ikke inneholder egg og får en litt kompakt konsistens. Det er slik den skal være!

♥ Oppskriften passer som nevnt til liten brødform som rommer 1 liter. Jeg lagde denne gangen kaken i en enda mindre form og fikk derfor litt ekstra deig til overs som jeg fylte i muffinsformer.

♥ Hvis du bruker en brødform i papp som jeg har gjort her, er det lurt å sette den i en vanlig brødform så kaken holder på fasongen under stekingen.

♥ Kaken er holdbar innpakket i plast, men er ekstra god helt nystekt, gjerne med en kopp varm te.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.