Vaffelkake med jordbærkrem

Vaffelkake med jordbærkrem
Ingredienser

100 g smør
3 egg
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
4 dl melk
3 dl hvetemel

Fyll:
2 dl kremfløte
100 g jordbærsyltetøy

Pynt:
1 dl kremfløte
noen jordbær

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg, sukker, vaniljesukker og bakepulver. Pisk inn melk og det avkjølte smøret. Ha så i hvetemel og pisk til du får en glatt deig. La den stå og svelle i 20 min.

Stek vafler i vaffeljern på middels varme (du får 7-8 vaffelplater, se tips). Bruk litt ekstra smør under stekingen. Avkjøl vaflene på rist.

Pisk kremfløten. Hold av litt til pynt, og smak til resten med jordbærsyltetøy. Legg 5 vaffelplater sammen med jordbærkrem. Pynt med sprøytet krem og noen jordbær. La kaken stå i et par timer før servering (se tips).

Tips

Du får 7-8 vaffelplater av denne porsjonen. Bruk de 5 fineste til å lage "Vaffelkaken". De øvrige kan du spare til senere (eller gumle på mens du steker...).

Det kan være lurt å la "Vaffelkaken" stå og feste seg i et par timer før du skjærer i den. Da er det lettere å få pene stykker fordi kremen får trukket litt inn i vaflene. Bruk en skarp kniv som du holder loddrett når du forsiktig skjærer kakestykker av "Vaffelkaken".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.