Vaffelkake med vaniljekrem

Vaffelkake med vaniljekrem
Ingredienser

100 g smør
3 egg
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
4 dl melk
3 dl hvetemel

Fyll:
ca 3 dl ferdig vaniljekrem (Piano)
100 g jordbærsyltetøy

Pynt:
noen jordbær

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg, sukker, vaniljesukker og bakepulver. Pisk inn melk og det avkjølte smøret. Ha så i hvetemel og pisk til du får en glatt deig. La den stå og svelle i 20 min.

Stek vafler i vaffeljern på middels varme (du får 7-8 vaffelplater, se tips). Bruk litt ekstra smør under stekingen. Avkjøl vaflene på rist.

Pisk vaniljekremen lett sammen med en gaffel (ikke for mye, da blir den altfor rennende!). Fyll kaken ved å smøre vaniljekrem på 4 av vaffelplatene og dryppe over litt jordbærsyltetøy (jordbærsyltetøy i spruteflaske egner seg ypperlig her!). Legg sammen kaken. Pynt med en liten klatt vaniljekrem og noen friske jordbær. La kaken stå i et par timer før servering (se tips).

Tips

Du får 7-8 vaffelplater av denne porsjonen. Bruk de 5 fineste til å lage "Vaffelkaken". De øvrige kan du spare til senere (eller gumle på mens du steker...).

Det kan være lurt å la "Vaffelkaken" stå og feste seg i et par timer før du skjærer i den. Da er det lettere å få pene stykker fordi fyllet får trukket litt inn i vaflene. Bruk en skarp kniv som du holder loddrett når du forsiktig skjærer kakestykker av "Vaffelkaken".

Se også "Vaffelkake med jordbærkrem".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.