Valnøttkaker med sjokolade

Valnøttkaker med sjokolade
Ingredienser

125 g smør
180 g sukker
2 egg
2 ts bakepulver
1 ts kanel
3 dl hvetemel
125 g valnøtter
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Sikt i bakepulver, kanel og hvetemel og bland deigen sammen. Bland til slutt i grovt hakket kokesjokolade og valnøtter. Sett deigen i kjøleskapet i 30 min dersom du synes den virker svært bløt i konsistensen.

Sett deigen i små topper på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to teskjeer. Du kan også rulle deigen lett til kuler med hendene - da får du kaker med litt jevnere fasong. Beregn uansett noe avstand mellom kakene, for de flyter utover under stekingen.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min, eller til de er gyldne. Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

"Valnøttkaker med sjokolade" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Valnøttkaker med rosiner", "Fruktnøttkaker" og "Sjokoladekaker med valnøtter", som alle er basert på samme gode oppskrift.

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.