Venusbryst

Venusbryst
Ingredienser

50 g korinter
1 dl mørk rom
500 g ekte marsipan (se tips)

Glasur:
400 g hvit sjokolade

Pynt:
korinter

Fremgangsmåte

La korintene marinere i rom over natten, slik at de blir myke og oppsvulmede.

Kna korintene inn i marsipanen sammen en del av romen som er til overs. Marsipanen skal bli nokså klissete.

Form marsipanen til teskjestore kuler. Sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natten.

Smelt hvit sjokolade over vannbad. Avkjøl til den er temperert, men fortsatt helt flytende.

Dypp konfekten i den hvite sjokoladen og legg den på et brett som er dekket med bakepapir. Sett en korint på toppen av hver mens sjokoladen fortsatt er myk.

Ha konfekten i kjøleskapet til den hvite sjokoladen har stivnet.

Oppbevares kjølig i en tett boks med matpapir mellom lagene.

Tips

Originaloppskriften angir at man skal bruke mandelmasse, som er en svensk marsipantype med ekstra kraftig mandelsmak. Mandelmasse selges i Sverige i blå rull fra produsenten Odense, men jeg har foreløpig ikke sett dette produktet i norske butikker.

Et svært godt alternativ er å bruke vanlig marsipan av god kvalitet, for eksempel Ekte marsipan fra Odense eller Raamarsipan fra Anthon Berg.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.