Polsk honninggjærkake

Polsk honninggjærkake
Ingredients

50 g gjær
100 g brunt sukker
5 ss melk
250 g hvetemel
4 egg
1 ts kanel
0,5 ts nellik
1 knivsodd muskat
300 g honning

Instructions

Rør gjæren ut i 2 ts brunt sukker og 5 ss lunken melk. La det stå i 15 min i romtemperatur og gjære.

Bland mel, sukker og krydder i en bakebolle. Varm opp honningen til den er flytende. Ha gjærblandingen, lett sammenpiskede egg og den varme honningen i melblandingen. Rør godt.

Hell deigen i en godt smurt og strødd formkakeform (1,5 liter). La kaken stå og etterheve i 40 min.

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 60-75 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen i noen minutter, før den forsiktig hvelves ut og settes på et passende kakefat.

Tips

"Polsk honninggjærkake" egner seg godt til frysing.

Cake category
Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.