Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Her har du en lekker rabarbrapai med et spesielt deilig fyll og UTSØKT smak!

Serveres gjerne nystekt med vaniljesaus eller myk vaniljeis!

Ingredienser:
Paibunn:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 150 g smør
♥ 3 ss vann
Fyll:
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss hvetemel
♥ 3 dl rabarbra i terninger
♥ 50 g smør
♥ 40 g mandler
Fremgangsmåte:
Paibunn:
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)
Trykk ca 3/4 av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter).
Prikk bunnen med en gaffel og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (dette forhindrer at deigen langsmed kanten på formen sklir nedover under forstekingen).
Stek paibunnen nederst i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og fjern folien forsiktig.

Fyll:
Til fyllet piskes egg og sukker luftig. Smelt og avkjøl smøret. Rør inn i eggedosisen.

Bland rabarbra oppdelt i terninger med hvetemelet.

Vend dette inn i fyllet sammen med fint hakkede mandler.

Hell blandingen i paiformen.

Trill ut resten av deigen til tynne deigremser. Lag gittermønster oppå kaken.

Stek kaken ferdig midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter til.
La kaken avkjøles i kjøleskapet i noen timer før servering.

Denne rabarbrapaien er fantastisk god!

Tips:
♥ Fyllet vil være nokså løst når kaken er nystekt. La kaken avkjøles i minst noen timer (og eventuelt over natten), så blir fyllet litt fastere.

Utrolig nydelig rabarbrapai!

God fornøyelse!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Paibunn:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 150 g smør
♥ 3 ss vann
Fyll:
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss hvetemel
♥ 3 dl rabarbra i terninger
♥ 50 g smør
♥ 40 g mandler
Paibunn:
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)
Trykk ca 3/4 av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter).
Prikk bunnen med en gaffel og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (dette forhindrer at deigen langsmed kanten på formen sklir nedover under forstekingen).
Stek paibunnen nederst i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og fjern folien forsiktig.
Fyll:
Til fyllet piskes egg og sukker luftig. Smelt og avkjøl smøret. Rør inn i eggedosisen. Bland rabarbra oppdelt i terninger med hvetemelet og vend inn i fyllet sammen med fint hakkede mandler. Hell blandingen i paiformen.
Trill ut resten av deigen til tynne deigremser. Lag gittermønster oppå kaken.
Stek kaken ferdig midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter til. La kaken avkjøles i kjøleskapet i noen timer før servering.
Fyllet vil være nokså løst når kaken er nystekt. La kaken avkjøles i minst noen timer (og eventuelt over natten), så blir fyllet litt fastere.
Add new comment