Rømmekake med bringebær

Legg noen frosne bringebær på toppen av kaken neste gang du lager Rømmekake, og du får en ekstra nydelig og frisk vri på denne saftige formkaken!

 

 

Ingredienser: 

♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g bringebær (friske eller frosne)

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker lett sammen med ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Vend deretter forsiktig inn bakepulver og hvetemelet (se tips).

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bringebærene over kaken (frosne bringebær trenger ikke å tines).

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 50–60 minutter (sjekk med kakenål).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Sikt over litt melis til pynt.

 

 

 

Tips: 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Det sikrer myk og luftig kake. 

♥ Merk at de bringebærene gjør at kaken trenger litt lenger steketid enn det som er vanlig for Rømmekake, i hvert fall dersom du bruker frosne bringebær.

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rømmekake med bringebær
Ingredients

♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g bringebær (friske eller frosne)

Pynt:
♥ melisdryss

Instructions

Pisk egg og sukker lett sammen med ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Vend deretter forsiktig inn bakepulver og hvetemelet (se tips).

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bringebærene over kaken (frosne bringebær trenger ikke å tines).

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 50–60 minutter (sjekk med kakenål).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Sikt over litt melis til pynt.

Tips

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Det sikrer myk og luftig kake. 

♥ Merk at de bringebærene gjør at kaken trenger litt lenger steketid enn det som er vanlig for Rømmekake, i hvert fall dersom du bruker frosne bringebær.

Cake category
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.