Sukatboller

"Sukatboller" er myke og saftige hveteboller med deilig kardemommesmak og søte sukater.

Oppskriften gir 30 stk.

Sukatboller
Ingredients

50 g gjær
150 g smør
6,5 dl melk
150 g sukker
1 ts kardemomme
1 kg hvetemel
150-200 g sukater (1,5-2 pk)

Pensling:
1 egg
litt melk

Instructions

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 30 emner. Kna inn sukater i hvert emne. Rull jevne boller, avlange som på bildet, eller runde. Sett dem på bakepapirkledde stekeplater. La bollene etterheve i 30 min.

Pisk sammen egget og litt melk med en gaffel og pensle jevnt over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til de er gyldne.

Tips

"Sukatboller" er fine å fryse. Se også oppskrift på "Boller med fruktblanding".

Cake category
Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.