Bamsemumskake

"Bamsemumskake".

Ja, jeg sa "Bamsemumskake"!

Dette er en helt superdeilig sjokoladekake, som inneholder Bamsemums i deigen. Bamsemumsene smelter under stekingen og etterlater deilige, bløte, småklebrige partier i kaken. Dødsgodt! 

Min lille, søte og mildt sagt overbegeistrede datter foreslo at bamsene oppå kaken burde stå mot hverandre og "susse".  *heart* 

Det synes jeg var en strålende idé! *grin*

 

Bilde av kaken som datteren min og jeg lagde første gangen:
 

 

Fortsatt like nydelig kake!

 

 

Ingredienser:

♥ 3 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 0,7 dl kakao
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 15 stk Bamsemums

Glasur:
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 12 stk Bamsemums
♥ hjerteformet kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette inn i eggedosisen sammen med smøret. Rør til en jevn deig. Klipp Bamsemums på midten og vend inn i deigen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min. Kaken skal fortsatt være litt bløt og "sticky". Avkjøl kaken helt i formen.

Ta kaken ut av formen. Dra av bakepapiret og sett på et fat.

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Pynt med Bamsemums og rosa hjerteformet kakestrøssel.

Her har jeg i tillegg pyntet kaken med rosa macarons fylt med hvit sjokoladekrem. Se oppskrift på Macarons med hvit sjokoladekrem her på Det søte liv.

 

Macarons med hvit sjokoladekrem
 

Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

 

 

Tips:

♥ Bamsemums (fra Nidar) er myke skumbamser som er dekket med melkesjokolade. Du bruker 1 pk til denne kaken. På hjemmesiden til Nidar står det at Bamsemumsene ble oppfunnet allerede i 1975 og at forbruket i Norge nå er mer enn 60 millioner bamser hvert år! Videre gis denne omtalen: "Det er godt å spise Bamsemums, fordi den ønsker å bli spist – ja, den mer eller mindre ber om å bli spist! Bamsemums er i det gode humørs tjeneste og har opp gjennom tiden skapt mange gleder i ulike situasjoner. For trøst, glede, stemning, kos eller belønning - kryp inn i Bamsemumsens trygge armer!"

♥ Se også oppskrift på "Amerikansk sjokoladekake med marshmallows".

 

 

Give me a kisse, and to that kisse a score;
Then to that twenty, adde a hundred more;
A thousand to that hundred; so kisse on,
To make that thousand up a million;
Treble that million, and when that is done,
Let's kisse afresh, as when we first begun.

*heart*


(Robert Herrick (1591-1674), Quote on Kisses)

 

Bamsemumskake
Ingredienser

3 store egg
3 dl sukker
150 g smør
0,7 dl kakao
0,5 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel
15 stk Bamsemums

Glasur:
0,5 dl kremfløte
100 g kokesjokolade

Pynt:
12 stk Bamsemums
hjerteformet kakestrøssel
rosa macarons (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette inn i eggedosisen sammen med smøret. Rør til en jevn deig. Klipp Bamsemums på midten og vend inn i deigen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min. Kaken skal fortsatt være litt bløt og "sticky". Avkjøl kaken helt i formen.

Ta kaken ut av formen. Dra av bakepapiret og sett på et fat.

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Pynt med Bamsemums og kakestrøssel og eventuelt rosa macarons.

Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

Tips

Bamsemums (fra Nidar) er myke skumbamser som er dekket med melkesjokolade. Du bruker 1 pk til denne kaken. På hjemmesiden til Nidar står det at Bamsemumsene ble oppfunnet allerede i 1975 og at forbruket i Norge nå er mer enn 60 millioner bamser hvert år! Videre gis denne omtalen: "Det er godt å spise Bamsemums, fordi den ønsker å bli spist – ja, den mer eller mindre ber om å bli spist! Bamsemums er i det gode humørs tjeneste og har opp gjennom tiden skapt mange gleder i ulike situasjoner. For trøst, glede, stemning, kos eller belønning - kryp inn i Bamsemumsens trygge armer!"

- -

"Give me a kisse, and to that kisse a score;
Then to that twenty, adde a hundred more;
A thousand to that hundred; so kisse on,
To make that thousand up a million;
Treble that million, and when that is done,
Let's kisse afresh, as when we first begun."

(Robert Herrick (1591-1674), Quote on Kisses)

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Må bare få sagt at den kaka så heilt himmelsk ut.
Min trailersjåfør/hobbykokk samboer så innlegget i et vg på Høydalsmo og måtte rett og slett rive ut siden å ta med hjem.
Så nå blir det ei stk meget strålande fornøyd gravid hormonbombe her i huset i kveld når mannen har bakt kake! ;)

Hei! Jeg elsker bloggen din! Har prøvd mange av dine oppskrifter og fått veldig god tilbakemelding:)

Jeg vil gjerne prøve denne kaken til en bursdagsfest i morgen og har en stor pakke med medium egg i kjøleskapet...i oppskriften står det store egg...trur du det holder å bruke 3 medium egg(eller eventuelt 4 medium egg)?

Hilsen Anette.

Hei Anette, takk for koselig hilsen:) Har du medium egg, ville jeg brukt 3 stk likevel (men 4 hadde nok også gått bra med mindre de er "stor medium"). Er det små egg, ville jeg brukt 4 stk. God helg og kos deg med kaken:)

Ser virkelig frem til å ha denne kaken på valentinsday, men lurer på om det er mulig å fryse bunnen. Også bare ta den opp til tining og lage toppingen på dagen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift