Fiskesaus med søt sennep

Denne fiskesausen er så god at fiskemiddagen blir en nytelse! 

Sausen er en kombinasjon av hvit saus og fiskebuljong, som smaksettes med sjalottløk, hvitvinseddik, litt brunt sukker, litt ekstra smør og – veldig viktig – søt sennep! 

Denne fiskesausen passer like godt til hvit fisk som til ørret og laks, se for eksempel Laks med søtpotet, brokkolini og knallgod fiskesaus

 

Ingredienser: 

♥ 1 sjalottløk
♥ 3 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 1 terning fiskebuljong
♥ 1,5 dl vann
♥ 4 dl melk
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 1 ss søt sennep 
♥ 1 ss smør
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk og ha i en kjele. Tilsett smør og sett kjelen på middels varme.

La løkbitene surre i det varme smøret i et par minutter. 

 

 

 

Visp inn hvetemelet og smuldre i fiskebuljong. 

 

 

Spe med først vann og deretter melk, mens du visper i sausen. La sausen småkoke i et par minutter til du ser at den tykner. 

 

 

Smak til sausen med hvitvinseddik, brunt sukker, søt sennep, kvernet salt og pepper. Helt til slutt pisker du inn en ekstra klatt smør. 

 

 

Verdens beste fiskesaus!  😍

 

 

Tips: 

♥ Ingrediensene fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. Jeg liker veldig godt sterk og søt sennep fra serien Jakobs utvalgte, men andre typer søt sennep kan også brukes. 

 

 

♥ Smak til sausen når det gjelder hvitvinseddik, brunt sukker, søt sennep og salt/pepper, og tilsett mer enn det som står i oppskriften dersom du synes det passer. 

♥ For andre gode sauser til fisk, se blant annet Sandefjordsmør, Beurre blanc (smørsaus) med fløte og sjalottløk, Beurre blanc (smørsaus) med fløte, gressløk og rogn og Skalldyrsaus

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Fiskesaus med søt sennep
Ingredienser

Fiskesaus med søt sennep:
♥ 1 sjalottløk
♥ 3 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 1 terning fiskebuljong
♥ 1,5 dl vann
♥ 4 dl melk
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 1 ss søt sennep 
♥ 1 ss smør
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Finhakk sjalottløk og ha i en kjele. Tilsett smør og sett kjelen på middels varme. La løkbitene surre i det varme smøret i et par minutter. 

Visp inn hvetemelet og smuldre i fiskebuljong. Spe med først vann og deretter melk, mens du visper i sausen. La sausen småkoke i et par minutter til du ser at den tykner. 

Smak til sausen med hvitvinseddik, brunt sukker, søt sennep, kvernet salt og pepper. Helt til slutt pisker du inn en ekstra klatt smør. 

Tips

♥ Ingrediensene fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. Jeg liker veldig godt sterk og søt sennep fra serien Jakobs utvalgte, men andre typer søt sennep kan også brukes. 

♥ Smak til sausen når det gjelder hvitvinseddik, brunt sukker, søt sennep og salt/pepper, og tilsett mer enn det som står i oppskriften dersom du synes det passer. 

♥ For andre gode sauser til fisk, se blant annet Sandefjordsmør, Beurre blanc (smørsaus) med fløte og sjalottløk, Beurre blanc (smørsaus) med fløte, gressløk og rogn og Skalldyrsaus

Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift