Also available in: Engelsk

Blåbærkake med toscaglasur

Å, for en nydelig blåbærkake! 😍

Denne blåbærkaken blir skikkelig myk og ekstra god på grunn av at det er revet marsipan i deigen.

Den digge mandelkaramellen som utgjør toscaglasuren blir crunchy og litt deilig seig i kantene. 

 

 

Ingredienser: 

Blåbærkake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g ekte marsipan (se tips)
♥ 4 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 200 g blåbær (friske eller frosne, se tips)

Toscaglasur:
♥ 100 g smør
♥ 80 g sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ss hvetemel
♥ 1 ss kremfløte
♥ 100 g mandelflak

 

Fremgangsmåte: 

Blåbærkake:

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukker og vaniljesukker. 

Riv marsipanen på et rivjern og ha dette i smørkremen.

 

 

Pisk videre slik at marsipanen blander seg fint med smørkremen. 

Pisk så inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Sett til side 50 gram av hvetemelet. Bland resterende 200 gram hvetemel med bakepulver og vend dette inn i smørkremen. 

Ha blåbærene i en bolle. Bland bærene sammen med hvetemelet som du har satt til side.

 

 

Vend dette deretter inn i deigen.

 

 

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. 
 

Toscaglasur:

Mens kaken steker, lager du klar mandelglasuren. 

Ha alle ingrediensene unntatt mandelflak i en liten kjele.

 


 

Varm opp til smøret smelter mens du rører glasuren jevn.

Bland inn mandelflak.

 

 

 

Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen.

 


 

Fordel glasuren over kaken med en spiseskje.

 

 

Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i ca. 20 minutter, til glasuren er gyllenbrun.

 

 

Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

 

 

Denne blåbærkaken anbefales varmt! 
 

 

Supergodt med den tykke mandelkaramellen på toppen av kaken! 

 

 

Tips:

♥ Både friske og frosne blåbær kan brukes, og dersom du bruker frosne blåbær, vender du dem sammen med hvetemelet mens de fortsatt er frosne. Jeg brukte frosne skogsblåbær her.

♥ Bruk såkalt ekte marsipan, som har minst 50 % mandelinnhold. Figurmarsipan med lavere mandelinnhold tåler ikke steking særlig godt. 

 

 

♥ Kaken holder seg myk i flere dager dersom den pakkes inn i plast. Kaken er dessuten fin å fryse.

♥ Mange ulike varianter av toscakaker finner du HER

 

 

Deilig blåbærkake!  Heart

 

 

God fornøyelse! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Blåbærkake med toscaglasur
Ingredienser

Blåbærkake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g ekte marsipan (se tips)
♥ 4 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 200 g blåbær (friske eller frosne, se tips)

Toscaglasur:
♥ 100 g smør
♥ 80 g sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ss hvetemel
♥ 1 ss kremfløte
♥ 100 g mandelflak

Fremgangsmåte

Blåbærkake:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukker og vaniljesukker. 

Riv marsipanen på et rivjern og ha dette i smørkremen. Pisk videre slik at marsipanen blander seg fint med smørkremen. 

Pisk så inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Sett til side 50 gram av hvetemelet. Bland resterende 200 gram hvetemel med bakepulver og vend dette inn i smørkremen. 

Ha blåbærene i en bolle. Bland bærene sammen med hvetemelet som du har satt til side. Vend dette deretter inn i deigen.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. 

Toscaglasur:
Mens kaken steker, lager du klar mandelglasuren. 

Ha alle ingrediensene unntatt mandelflak i en liten kjele. Varm opp til smøret smelter mens du rører glasuren jevn. Bland inn mandelflak.

Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel glasuren over kaken med en spiseskje.

Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i ca. 20 minutter, til glasuren er gyllenbrun.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

Tips

♥ Både friske og frosne blåbær kan brukes, og dersom du bruker frosne blåbær, vender du dem sammen med hvetemelet mens de fortsatt er frosne. Jeg brukte frosne skogsblåbær her.

♥ Bruk såkalt ekte marsipan, som har minst 50 % mandelinnhold. Figurmarsipan med lavere mandelinnhold tåler ikke steking særlig godt. 

♥ Kaken holder seg myk i flere dager dersom den pakkes inn i plast. Kaken er dessuten fin å fryse.

♥ Mange ulike varianter av toscakaker finner du HER

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift