
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Dette er superlekre, små crostini (eller bruschetta om du vil) med stekte baguetteskiver og hjemmelaget stracciatella. Dette toppes med cherrytomater som ovnsbakes med hvitløk og olivenolje.
Nydelig aperitivo!
Ingredienser:
Sprøstekte toast:
♥ 1 baguette
♥ 50 g smør
Hjemmelaget stracciatella:
♥ 3 baller mozzarella (se tips)
♥ 1–2 dl kremfløte (se tips)
♥ 0,5 ts flaksalt
Ovnsbakte tomater:
♥ 200 g cherrytomater
♥ 5 fedd hvitløk
♥ 1 dl olivenolje
♥ kvernet salt og pepper
Pynt:
♥ frisk basilikum
Fremgangsmåte:
Sprøstekte toast:
Del baguetten i skiver (ca 1 cm tykke). Smør dem med smør på begge sider.
Legg de smurte baguetteskivene på en stekeplate.
Stek skivene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, eller til du ser at de er gylne og sprø. La de avkjøles til de blir kalde.
Hjemmelaget stracciatella (se eget innlegg HER):
Hell av vannet fra mozzarellaene.
Riv opp ostene i biter og ha i en skål. Tilsett kremfløten og flaksalt. Bland godt med en gaffel.
Dekk til skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 1 time, og gjerne lenger.
Ovnsbakte tomater (se eget innlegg HER):
Ha cherrytomater i en liten, ildfast form.
Skjær hvitløksfedd i skiver og dryss over. Ha over olivenolje og bland. Kvern over salt og pepper.
Sett formen midt i ovnen ved 180°C og la tomatene ovnsbakes i oljen i ca. 30 minutter.
Ta tomatene ut av ovnen når du ser at de har klappet sammen og blandet seg godt med oljen.
Crostini:
Ha en god spiseskje stracciatella på hver toastskive.
Topp med ovnsbakte tomater. Få gjerne med litt ovnsbakt hvitløk og litt av oljen også.
Pynt med frisk basilikum.
Så godt! 😍
Tips:
♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake (à 125 gram hver). Tilpass mengden kremfløte alt ettersom hvor bløt mozzarellaen du bruker er. Bruk helst bøffelmozzarella (Mozzarella di bufala) hvis du får tak i. Den er ofte ekstra bløt, og det holder da å tilsette 1 dl kremfløte. Bruker du vanlig, fersk mozzarella av kumelk som er fastere, bør du bruke 2 dl kremfløte. Vil du lage en mindre porsjon, pleier det å passe med ca. 4 ss kremfløte til 1 mozzarella.
♥ Hjemmelaget stracciatella kan oppbevares i kjøleskapet i noen dager. La den gjerne stå fremme i romtemperatur en halvtime før servering, så den blir helt bløt igjen.
♥ Du kan forberede toast, stracciatella og ovnsbakte tomater i forveien, men crostiniene bør settes samme rett før servering slik at de er helt sprø.
♥ Se også Toast med burrata og konfiterte tomater.
Kjempegode, italienske crostini! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sprøstekte toast:
♥ 1 baguette
♥ 50 g smør
Hjemmelaget stracciatella:
♥ 3 baller mozzarella (se tips)
♥ 1–2 dl kremfløte (se tips)
♥ 0,5 ts flaksalt
Ovnsbakte tomater:
♥ 200 g cherrytomater
♥ 5 fedd hvitløk
♥ 1 dl olivenolje
♥ kvernet salt og pepper
Pynt:
♥ frisk basilikum
Sprøstekte toast:
Del baguetten i skiver (ca 1 cm tykke). Smør dem med smør på begge sider.
Legg de smurte baguetteskivene på en stekeplate.
Stek skivene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, eller til du ser at de er gylne og sprø. La de avkjøles til de blir kalde.
Hjemmelaget stracciatella (se eget innlegg HER):
Hell av vannet fra mozzarellaene. Riv opp ostene i biter og ha i en skål. Tilsett kremfløten og flaksalt. Bland godt med en gaffel.
Dekk til skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 1 time, og gjerne lenger.
Ovnsbakte tomater (se eget innlegg HER):
Ha cherrytomater i en liten, ildfast form. Skjær hvitløksfedd i skiver og dryss over. Ha over olivenolje og bland. Kvern over salt og pepper.
Sett formen midt i ovnen ved 180°C og la tomatene ovnsbakes i oljen i ca. 30 minutter. Ta tomatene ut av ovnen når du ser at de har klappet sammen og blandet seg godt med oljen.
Crostini:
Ha en god spiseskje stracciatella på hver toastskive.
Topp med ovnsbakte tomater. Få gjerne med litt ovnsbakt hvitløk og litt av oljen også.
Pynt med frisk basilikum.
♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake (à 125 gram hver). Tilpass mengden kremfløte alt ettersom hvor bløt mozzarellaen du bruker er. Bruk helst bøffelmozzarella (Mozzarella di bufala) hvis du får tak i. Den er ofte ekstra bløt, og det holder da å tilsette 1 dl kremfløte. Bruker du vanlig, fersk mozzarella av kumelk som er fastere, bør du bruke 2 dl kremfløte. Vil du lage en mindre porsjon, pleier det å passe med ca. 4 ss kremfløte til 1 mozzarella.
♥ Hjemmelaget stracciatella kan oppbevares i kjøleskapet i noen dager. La den gjerne stå fremme i romtemperatur en halvtime før servering, så den blir helt bløt igjen.
♥ Du kan forberede toast, stracciatella og ovnsbakte tomater i forveien, men crostiniene bør settes samme rett før servering slik at de er helt sprø.
♥ Se også Toast med burrata og konfiterte tomater.
Skriv ny kommentar