Bringebærkake med kokos og lime

Hei! 😃

Her kommer en myk og saftig kake med herlig smak av bringebær, kokos og lime. Det er kokos og lime i både kakedeigen og i smuldretoppingen oppå kaken. 

Server kaken gjerne sammen med en klatt mascarponekrem med smak av vanilje og lime. 

 

 

Ingredienser: 

Kakerøre:
♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 dl kokos
♥ 1 lime
♥ 250 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 1 ss potetmel

Topping:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl kokos
♥ 1 dl hvetemel
♥ revet skall av 1 lime

Pynt:
♥ 1 ss melis
♥ 50 g bringebær

Mascarponekrem med lime:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g mascarponeost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ revet skall av 1 lime

 

Fremgangsmåte: 

Kakerøre:

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til tykk eggedosis. 

 

 

Smelt smøret. Tilsett kremfløten. 

 

 

Vend smørblandingen inn i eggedosisen.

Bland hvetemel, kokos og bakepulver i en bolle for seg. 

 

 

Vend dette deretter også inn i eggedosisen. 

Tilsett fint revet skall og presset saft fra 1 lime. 

 

 

Ha bringebærene i en bolle og vend dem sammen med litt potetmel (dette forhindrer at bringebærene synker til bunns i kaken under stekingen). 

 

 

Vend bærene varsomt inn i deigen. 

 

 

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

 


 

Topping: 

Smelt smøret til toppingen. 

Rør inn sukker, kokos, mel og fint revet skall fra 1 lime. 

 

 

Smuldre toppingen over kakedeigen i formen. 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

 

 

La kaken avkjøles litt i formen før du flytter den over på et fat. 

Pynt kaken med et dryss melis og noen flere bringebær. 


Mascarponekrem med lime: 

Ha kremfløte, mascarponeost, melis og vaniljepasta i en bolle og pisk til du får en tykk krem. Vend inn fint revet limeskall. 


Servering:

Server kaken nybakt og gjerne litt lunken med mascarponekremen som tilbehør. 

 

 

Tips: 

♥ Det går like fint å bruke friske og frosne bringebær. Frosne bringebær trenger ikke å tines før de blandes med potetmel. 

♥ Rør minst mulig i kakerøren etter at det tørre er tilsatt. Det beste er å røre for hånd med en ballongvisp. Det sikrer at kaken blir myk og luftig. 

♥ Vaniljepasta (vanilla paste) gir veldig god vaniljesmak på mascarponekremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du kan alternativt bruke frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt eller eventuelt vaniljesukker, men personlig synes jeg vaniljepasta gir klart best resultat til denne kremen. 

♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de flest matbutikkene.

♥ Mascarponekrem kan byttes ut med vanlig, pisket krem eller vaniljeis. 

♥ Bringebærkaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den er også fin å fryse. 

♥ For flere gode formkaker med bringebær, se HER.

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  

Bringebærkake med kokos og lime
Ingredienser

Kakerøre:
♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 dl kokos
♥ 1 lime
♥ 250 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 1 ss potetmel

Topping:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl kokos
♥ 1 dl hvetemel
♥ revet skall av 1 lime

Pynt:
♥ 1 ss melis
♥ 50 g bringebær

Mascarponekrem med lime:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g mascarponeost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ revet skall av 1 lime

Fremgangsmåte

Kakerøre:
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til tykk eggedosis. 

Smelt smøret. Tilsett kremfløten. Vend smørblandingen inn i eggedosisen.

Bland hvetemel, kokos og bakepulver i en bolle for seg. Vend dette deretter også inn i eggedosisen. 

Tilsett fint revet skall og presset saft fra 1 lime. 

Ha bringebærene i en bolle og vend dem sammen med litt potetmel (dette forhindrer at bringebærene synker til bunns i kaken under stekingen). Vend bærene varsomt inn i deigen. 

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Topping: 
Smelt smøret til toppingen. Rør inn sukker, kokos, mel og fint revet skall fra 1 lime. Smuldre toppingen over kakedeigen i formen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles litt i formen før du flytter den over på et fat. 

Pynt kaken med et dryss melis og noen flere bringebær. 

Mascarponekrem med lime: 
Ha kremfløte, mascarponeost, melis og vaniljepasta i en bolle og pisk til du får en tykk krem. Vend inn fint revet limeskall. 

Servering:
Server kaken nybakt og gjerne litt lunken med mascarponekremen som tilbehør. 

Tips

♥ Det går like fint å bruke friske og frosne bringebær. Frosne bringebær trenger ikke å tines før de blandes med potetmel. 

♥ Rør minst mulig i kakerøren etter at det tørre er tilsatt. Det beste er å røre for hånd med en ballongvisp. Det sikrer at kaken blir myk og luftig. 

♥ Vaniljepasta (vanilla paste) gir veldig god vaniljesmak på mascarponekremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du kan alternativt bruke frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt eller eventuelt vaniljesukker, men personlig synes jeg vaniljepasta gir klart best resultat til denne kremen. 

♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de flest matbutikkene.

♥ Mascarponekrem kan byttes ut med vanlig, pisket krem eller vaniljeis. 

♥ Bringebærkaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den er også fin å fryse. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift